Historie

Vanaf eind jaren 60 is dhr. Joep Kennis (grondlegger van JKB Transporttechniek b.v.) werkzaam in de branche. In zijn beginjaren hoofdzakelijk met de ontwikkelingen en productie van gestuurde opleggers, verrijdbare autolaadkranen en diens toebehoren....
 

 • 1994: Oprichting van JKB Transporttechniek, met productie van pallethaken en stenenklemmen voor autolaadkranen en heftrucks.
  In haar kleine werkplaats voert zij onderhoud- en reparatiewerkzaamheden uit aan Kennis en Hiab verrijdbare autolaadkranen.
   
 • Wegens uitbreiding is begin 2000 de verhuizing naar huidige locatie aan de Fabrieksstraat te Budel ingezet.
   
 • 2005: Ontwikkelingen van steenverouderingsmachines voor Rota Cage b.v. tezamen met diens uitvinders.
   
 • 2012: 2e generatie neemt het roer van JKB over. Dhr. Andy Kennis zet het vizier op de toekomst, waarbij service en (verkoop)advies hoog in het vaandel blijft staan.
   
 • Juni 2014: Overname van de voormalig service- en opbouwwerkplaats van Hyva te Nieuwegein. Deze is omgevormd naar JKB Nieuwegein b.v. vanwaar het dealerschap van Hyva producten in de regio Utrecht wordt bewerkstelligt. 
   
 • Januari 2015: JKB gaat een samenwerking aan met Belgisch oplegger- en aanhangwagenfabrikant Kempische Wagenbouw n.v. (KWB).
  Hiermee breidt JKB haar productaanbod in Nederland verder uit naar haar vervoerende klanten door het aanbieden van een totaaloplossing (kraan, oplegger en toebehoren). JKB wordt het exclusief verkoop- en servicepunt van KWB producten voor heel Nederland.
   
 • September 2015: JKB en KWB laten hun eerste lichtgewicht kraan- en oplegger concept zien op de beurs Transport Compleet in Gorinchem.
  Een ongekend lichte combinatie, bestaande uit een ca. 6000 kg. lichte 3 assige gestuurde KWB oplegger met 2000 kg. lichte 12 ton/meter verrijdbare kraan en bijhorende stenenklem. Laag eigen gewicht - hoge payload!
   
 • 2016-2017: Ontwikkelingen in het lichtgewicht segment blijven verder doorgaan en JKB maakt haar 12 ton/meter verrijdbare kraan productierijp.
  Ook een 4 assige lichtgewicht gestuurde KWB oplegger wordt aan het gamma toegevoegd, om haar klanten in concurrerende transportoplossingen te kunnen voorzien.
   
 • Maart 2018: Uitbreiding van de locatie in Nieuwegein. Er worden vier garagedeuren voor servicewerkzaamheden beschikbaar gesteld en twee deuren voor de opbouw van nieuw materieel om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in een sterk groeiende markt.
   
 • ....... JKB blijft verder innoveren en excelleren om haar klanten te voorzien in uitgekiende oplossingen voor intern en extern transport van bouwmaterialen en aanverwanten.