JKB HKD SECO drieling stenenklem aan Linde H80 - 900 Morssinkhof Groep Hardenberg
JKB HKD SECO drieling stenenklem aan Linde H80 - 900 Morssinkhof Groep Hardenberg

Nieuwe JKB - HKD SECO drieling stenenklem voor Morssinkhof Groep Hardenberg

18 december 2019

Morssinkhof Groep B.V. Hardenberg blijft haar interne transportbewegingen optimaliseren i.s.m. JKB Transporttechniek b.v. en MotracLinde. Onlangs heeft Morssinkhof Groep Hardenberg haar heftruckpark uitgebreid met een nieuwe Linde H80D-900 in combinatie met onze JKB – HKD SECO drieling stenenklem, welke maar liefst 3 pakketten stenen in één rit mee kan nemen.

Dit levert een enorme besparing op qua tijd, rijbewegingen en daarmee ook uitstoot.

De buitenste twee klemmen kunnen nog hydraulisch gepositioneerd worden op de gewenste afstand van elkaar. Voor opname van andere (zwaardere) producten is het tevens mogelijk om de middelste klem, d.m.v. een mechanische en hydraulische snelwisselconstructie, eenvoudig te verwijderen.

Vanuit het verleden werkte Morssinkhof Groep Hardenberg op deze locatie al met onze HKD SGK stenenklem en dat is dit jaar middels de aanschaf van een nieuwe klem wederom gecontinueerd, echter nu volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze SECO lichtgewicht klemdelen.
Door het toepassen van hoogwaardige staalsoorten en het slanker bouwen van onze klemmen, hebben we een dermate gewichtsbesparing weten te creëren om voldoende restcapaciteit over te houden met deze heftruckcapaciteit van 8000 kg / 900 mm.
Onze integrale lastarm (i.c.m. de open maststructuur van deze Linde heftruck) zorgt ervoor dat we hiermee compact hebben kunnen bouwen en een groot doorzicht kunnen realiseren. Er zit immers geen vorkenbord meer in de mast wat zichtbelemmerend werkt t.h.v. de opname positie van de steenpakketten. Ook de slankere bouwwijze van de klemmen zorgt voor meer zicht. De heftruckchauffeur hoeft zich vanaf zijn stoel dus niet ‘in vreemde bochten’ te wringen om te zien wat hij aan het doen is en kan hiermee dus veiliger, ergonomischer en productiever werken.

We wensen Morssinkhof Groep Hardenberg en haar team heel veel veilige (kilo)meters knijpplezier toe met hun nieuwe stenenklem en danken hen voor deze mooie opdracht.

#jkb25jaar #jkbtransporttechniek #jkbbudel #jkbnieuwegein #morssinkhofgroephardenberg #jkbstenenklem #hydraulischestenenklem #forkliftattachments #heftruckvoorzetapparatuur #madeinnl #motraclinde Linde Material Handling #brickandblockclamp

Terug naar het overzicht