JKB HK | KZS kalkzandsteenklem sand-lime calcium silicate brick and block clamp forklift attachments
JKB HK | KZS kalkzandsteenklem sand-lime calcium silicate brick and block clamp forklift attachments

Nieuwe JKB | HK KZS kalkzandsteenklem

30 juli 2020

Onlangs hebben we in nauwe samenwerking met Stapler Center Pieckert GmbH ons nieuwe model JKB - HK KZS kalkzandsteenklem mogen leveren aan een grote klant in de kalkzandsteenindustrie in Duitsland.

Deze klem zit integraal in de hefmast gemonteerd van een Kalmar DCG120-6 heftruck en volledig samengesteld op een veilige werking van de combinatie heftruck / klem, waaronder:
- Hydraulische gedempte pendeling (uitschakelbaar t.b.v. opnemen deelpakketten en precieze opname/afzetten van pakketten)
- Hydraulisch uitschuifbare lastarm met uitschuifdetectie. (bij uitgeschoven lastarm zal de truckaandrijving worden uitgeschakeld, zodat met niet met volle last uitgeschoven kan rijden)
- Uitschakeling van één klemcilinder bij het opnemen van deelpakketten om zware overbelasting van de klem te voorkomen.


Verder uitgerust met een hydraulische 360 graden eindloos draaibare rotator en heavy-duty dubbel as zijverschuiver voor de veeleisende werkomstandigheden in de kalkzandindustrie.

De integrale lastarm zorgt voor een optimale restcapaciteit en excellent zich op het product en daaromheen. (er zit immers geen vorkenbord in het directe gezichtsveld)


JKB is specialist op het gebied van voorzetapparatuur t.b.v. heftruckmontage in de bouwmaterialenindustrie. Met haar hydraulische stenenklemmen is JKB marktleider in de BeNeLux en een sterk groeiende leverancier in de Europa en (ver) daarbuiten.

We zijn dan ook trots deze producten samen met ons team hier in Nederland te ontwikkelen en produceren.
 

Terug naar het overzicht